Hernieuwbare energie

Een andere peiler is hernieuwbare energie zodat we minder afhankelijk zijn van fosiele brandstoffen. Daarnaast komt er ook een luik die kijkt naar het minder verbruiken van energie. Meer info hieromtrent volgt na de kickoff van het project.

Windenergie

Een van de onderdelen van Hernieuwbare energie zal het testen zijn van windmolens aangezien windenergie een van de vele methodes zijn om tot hernieuwbare energie te komen. Om dit te kunnen testen hebben we een set van Lego Education die rond dit thema werkt maar we hebben ook een set van het KidWind project van Vernier gekocht, voor deze set hebben we een engineeringsopdrachtje, de leerlingen krijgen enkel de generator en de wiekenhouder, alle andere onderdelen moeten ze zelf vervaardigen en ontwerpen. Een voorbeeldje van zo een motormount kan je hier bekijken voor de verticale versie en hier voor de klassieke versie.
ho

Eerste jaar STEM

Experimenteren met windenergie en zonne-energie.

Tweede jaar STEM

Zelf de windmolen realiseren op basis van een startpakket bestaande uit generator, motornaaf en supportstokjes voor de wieken.

Post Author: STEM

Geef een reactie