Acer Cloudprofessor

Na een aantal jaren STEM onderwijs zijn we bij Bernardusbron op kruissnelheid gekomen wat betreft STEM projecten. Zo zal naast de andere STEM projecten ook in 2017-2018 het STEM project Acer Cloudprofessor starten. Dit project zal jongeren leren wat de nieuwe technologie IOT (Internet of Thing) precies is. IOT is eenvoudig uitgelegd het aansturen van iets via het internet of het inlezen van gegevens. Zo kan je bijvoorbeeld vanop je vakantie kijken op je smartphone of je verlichting uitgeschakeld is (toestand lezen) maar ook je buitenverlichting met je smartphone aanschakelen (sturen). Dit om bijvoorbeeld te laten uitschijnen dat er iemand thuis is. We zijn er dan ook trots op dat we deze technologie met onze leerlingen kunnen testen en er lesmateriaal voor zullen ontwikkelen. Alle info over dit project staat gegroepeerd op de cloudprofessor sectie van onze projectsite.

Post Author: STEM