Lego Education aanraders

Naast de les kan je ook thuis makkelijk gebruik maken van LEGO education materiaal om tijdens een spel toch enkele zaken bij te leren zoals probleemoplossend denken en programmeren.

EV3

Je kan de EV3 ook als particulier kopen, in de speelgoedwinkel zal je deze terugvinden als LEGO Mindstorm robot. Echter raden we toch aan om als particulier de schoolversie te kopen. Voordelen hiervan zijn dat deze reeds is uitgerust met een oplaadbare batterij, dat er meer sensoren zijn, dat alles in een opbergbox zit wat handig is voor het sorteren, … Als particulier kan je de set bij onze samenwerkingspartner Rato Education kopen voor de prijs van €422,29 inclusief BTW. Vergeet wel niet om er een adaptor voor het opladen van de batterij bij te kopen. De software en verschillende instructies kan je eenvoudig en gratis downloaden. Uiteraard kan je dan ook thuis educatieve activiteiten nog eens herhalen om zo de leerstof nog beter te kunnen beheersen.

Boeken


Naast de software van LEGO® Mindstorms maken we ook gebruik van boeken die dit onderwerp behandelen. (EV3 Laboratory, EV3 Discovery, Art of EV3 programming en het recent verschenen EV3 idea book). Al deze boeken zijn in het Engels en worden uitgegeven door No Starch Press. Een aanrader om dagelijks te raadplegen tijdens het experimenteren met de EV3 set.

Fun factor

Een voorbeeld van een fun activiteit die toch nog een educatieve waarde heeft is de F1 wagen uit het discovery boek . Om meer prestaties uit de F1 wagen te halen kan je de achterkant opnieuw ontwerpen om tandwielen toe te voegen aan de motor zodat het wiel sneller kan draaien voor betere prestaties of om de snelheid te verlagen zodat er meer kracht is om bijvoorbeeld een kleine helling op te kunnen rijden. Dit is dan een combinatie tussen fun en educatie.

Andere sets

Daarnaast raden we voor lagere schoolkinderen al reeds enkele andere (goedkopere) sets aan zoals bijvoorbeeld de Wedo2.0 die een combinatie maakt tussen programmeren en onderzoekend leren. Als je minder wil programmeren maar meer wil weten over techniek dan raden we de simple and powered machine set aan waarmee je verschillende apparaten kan bouwen en via uitbereidingssets de mogelijkheden nog meer kan vergroten.

Post Author: STEM