Programmeren als Hobby

Programmeren is zeker en vast een talent dat je in de toekomst steeds meer nodig zal hebben om mee te kunnen in de maatschapij. Daarom is het belangrijk om programmeren een deftig aandeel te geven in zowel basis als secundair onderwijs. Omdat dit momenteel nog te weinig het geval is (er zijn weinig experts in programmatie die het aan de jongeren kunnen uitleggen) ondersteunen we programmeren als naschoolse activiteit. Samen met de firma Velleman in Gavere hebben we een shield ontwikkeld voor het Arduino Uno platform. Met dit shield en een Arduino Uno kan je thuis en in de klas op eenvoudige wijze verschillende problemen oplossen door middel van programmatie. Hiervoor hebben we een volledige gedeelte op de projectwebsite met tutorials en demonstraties over het gebruik van Arduino met de KAEDU.

Post Author: STEM