STEM skills for the future

Onlangs werd het project “STEM-skills for future” goedgekeurd en zal de komende jaren uitgewerkt en verder ondersteund worden. Dit betreft een project in samenwerking met de firma On Semiconductor uit Oudenaarde.

Bedrijven hebben een enorm tekort aan afgestudeerden volgens het STEM profiel (STEM: Sience, Technology, Engineering and Mathematics) zoals Industriële wetenschappen, Elektromechanica en Elektriciteit-elektronica. Daar wil On Semiconductor de komende jaren volop op inzetten.

Vanuit de hoofdzetel in Amerika (Phoenix) werd een subsidie van $ 30.000 verleend voor de inrichting van een geavanceerd STEM lokaal zodat de leerlingen van het Bernardustechnicum uit de doorstromings/STEM-richtingen (eerste t.e.m. derde graad) hun engineeringsopdrachten en projecten kunnen realiseren. Binnenkort zal de nieuwbouw op campus Gelukstede hierdoor verder kunnen uitgerust worden met hoogtechnologisch materiaal zoals een lasercutter, industriële robotarm en daarnaast heel wat basismaterialen zodat onze leerlingen dit niet meer persoonlijk dienen aan te kopen.

On Semiconductor streeft ernaar om studenten, zowel jongens als meisjes, in de ruime regio aan te moedigen om een STEM-opleiding te volgen en vol te houden. De wetenschappen en geavanceerde technologieën zijn enorm belangrijk voor onze Vlaamse economie en welvaart. Vele sectoren en bedrijven doen er beroep op. STEM vindt o.a. zijn toepassingen in lucht- en ruimtevaart, multimedia apparatuur, voedingsindustrie, automotive, geneeskunde, machinebouw, automatisering, elektromechanisch onderhoud, …

Een sterke economie is afhankelijk van de goede kennis en precieze vaardigheden bij onze huidige leerlingen. Het Bernardustechnicum zal in de toekomst samen met On Semiconductor hier heel veel aandacht aan besteden zodat onze leerlingen een mooie carrière te wachten staat.

Post Author: STEM