Irrigatie systeem voor mini serre

Om planten nuttig in te zetten is het belangrijk dat ze groen blijven. Dit hangt af van verschillende factoren waaronder de hoeveelheid water die de plant krijgt en op welke tijdstippen. Dit controleren kan automatisch door een bewateringspomp. Wij ontworpen iets om de pomp op aan te sluiten en om een bepaalde hoeveelheid water in de grond te laten druppelen.

Je kan het ontwerp downloaden op de website thingiverse

Demonstratie prototype versie

Demonstratie full size versie

Post Author: STEM

1 reactie op “Irrigatie systeem voor mini serre

    […] Via een 3D geprint onderdeel kunnen we een klein pompje gebruiken om een stukje grond van water te voorzien. De vochtigheidssensor bepaalt dan op zijn beurt of het stukje grond vochtig genoeg is alvorens de pomp opnieuw voor een bepaalde tijd aan te schakelen. Alle uitleg van dit custom gemaakt irrigatiesysteem kan je hier bekijken. […]

Het geven van reacties is niet mogelijk