Acer BYOC Airmonitor

Sinds 1 september is het STEM klimaatproject gestart. Het kickoff event volgt later want we willen toch al enkele resultaten tonen aan buurtbewoners / ouders / … kortom stakeholders. Een van de zaken die vanaf dag 1 opgestart werd is de Air monitor. Dit toestel van het Acer BYOC (build your own cloud) team meet de luchtkwaliteit in de kamer en geeft deze weer met een getal (zichtbaar op de app) en met een kleur (zichtbaar op de airmonitor). Dankzij de app zie je welke temperatuur,luchtvochtigheid, verlichting, CO2 gehalte, vluchtige deeltjes, … er in je kamer aanwezig zijn. Dit zo goed als continu. De data wordt opgeslagen in de cloud en dankzij de app zie je het verloop van de parameters uur na uur, dag na dag en het verloop van de volledige maand. Hierdoor kunnen we de invloed van de luchtkwaliteit bestuderen. Ook geeft de airmonitor je tips hoe je bepaalde parameters kan verbeteren, een van deze is bijvoorbeeld het verluchten van de ruimte wat een eenvoudige oplossing is voor de vervuilde lucht buiten te krijgen en verse lucht binnen.

Live de luchtkwaliteit bekijken

Via deze link kan je live de luchtkwaliteit bekijken die de airmonitor registreert.

01/09 – 30/09 Woonkamer
01/10 – 31/10 klaslokaal algemeen vak.

Post Author: STEM